Cattery a Day at The Races

"a Day at the Races"; is vernoemd naar een Album van Queen

Over ons en onze filosofie

 

Wij zijn Rik en Deborah wij wonen in Hoorn in Noord-Holland en wij zijn sinds 2002 "gevallen" voor de Brits Korthaar. Wij fokken met onze dieren maar bovenal zijn de katten in ons huis onze huisdieren waar wij ontzettend veel plezier aan beleven.  Wij hebben twee katers in huis welke gewoon in huis rondlopen. Uiteraard vergt dat soms wat aanpassing want je kunt niet domweg alle poezen die krols worden bij de katers laten. Maar binnen de mogelijkheden hebben wij met wat kleine aanpassingen "the best of both worlds" voor al onze dieren.

 

Onze katten hebben de beschikking over het hele huis. Verder hebben wij een kattenkamer ingericht, waar soms de katten verblijven maar ook welke kan fungeren als dekruimte. Maar omdat de katten graag verblijven in deze kamer staat normaal gesproken meestal de deur open. Verder hebben wij een labrador die eigenlijk vol tevredenheid tussen het hele kattenspul inloopt. Onze 2 dochters zijn net zo gek met de katten als wij zijn en dragen hun steentje bij in de verzorging.Onze filosofie is eenvoudig, doch onze eigen: Wij hebben een duidelijk beeld voor ogen hoe wij de Brit in al zijn glorie voor ons zien. Wij proberen door het maken van de juiste combinaties met geteste dieren dit beeld te bereiken. Maar nooit mag onze huidige groep lijden onder onze wens. Dat wil zeggen dat onze katten koste wat kost altijd voorgaan in hun positie als huisdier, fokdier is pas van secondair belang. Seccondair neemt niet weg dat we ten aller tijde een doel voor ogen hebben, de brit fokken die bol en mooi is. En bovenal lief en gezond. Wij reinigen ons huis met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen en hebben een geheel eigen visie over het gezond en verantwoord houden en fokken van katten. Wij zullen u hier graag van op de hoogte brengen wanneer u belangstelling  heeft voor een van onze kittens. Onze katten kunnen in een afgesloten tuin liggen, wandelen en spelen.

 Wij staan als gezin achter het fokken van de britjes, dat is ook nodig, want buiten het fokken is het nodig dat zij voorzien worden van liefde en aandacht. Wij hebben een fantastische dierenarts namelijk dierenkliniek het Ossenhoofd in Heerhugowaard. Deze dierenarts is altijd bereikbaar voor ons en staat ons altijd terzijde met advies.

De Brit is een fantastische kat, gemakkelijk in de omgang en lief en grappig. Dat moet behouden blijven. Dat is ook de reden waarom onze katers niet in een dekruimte wonen.Iedereen die bij ons langs komt krijgt een uitgebreide begroeting van onze katers en poezen.Dat vinden wij belangrijk. Verder komen onze katten in onze afgeschermde tuin. Wij achtten een Brit niet in staat om los op straat te lopen en daarom wandelen ze bij ons alleen in onze eigen tuin.

Heeft u vragen, wil u meer weten of onze katten of  iets anders, bel ons even, dan bespreken we alles onder het genot van een kopje koffie of thee.Dan krijgt ook u een uitgebreide begroeting van onze katten.

Wij hebben hele specifieke ideeen over wat een kat hoort te eten. Wij zijn er van overtuigd dat katten en honden voeding moeten eten zoals de natuur het heeft bedoeld. Wilt u meer info over gezonde voeding kijk dan hier . Wij voeren onze katten biologisch vlees en gebruiken omdat wij het in zulke grote hoeveelheden gebruiken biologisch afbreekbare kattenbakvulling. Uiteraard leggen wij graag onze motivatie uit, maar verwachten wij dat niet perse van onze kittenkopers.

Een enkele keer herplaatsen wij een brit, soms komt dat de kat zelf ten goede, maar het uitgangspunt is dat onze katten oud bij ons worden.

Of ga naar de site van het dierenvoedingsadvies bureau van Deborah

 

 Wij voeren onze katten de volgende merken. Maar wij voeren ze ook met regelmaat vers vlees zoals: kuikens, kippennekken koolvis en andere soorten vlees.

 

 

 

 

 

 

Recent Blog Entries

Recent Photos

Facebook Like Button