Cattery a Day at The Races

"a Day at the Races"; is vernoemd naar een Album van Queen

Dekvoorwaarden

 Onze kater staat beperkt ter dekking voor geteste poezen. Uiteraard gaan alles gewoon in overleg en alle redelijkheid. Maar voor alle partijen hebben wij wel een aantal dingen die wij verwachten van de poezeneigenaar voorde gezondheid van uw en onze katten:

 


 De poes moet:

-recent felv/fiv negatief getest zijn (niet ouder dan een half jaar)

-en ook volledig zijn ingeënt tegen katten- en niesziekte. De Laatste inzichten geven aan dat een enting met kattenziekte levend twee jaar geldig is, en daar gaan wij dus ook gewoon mee akkoord.

 -gezond zijn en geen ziekteverschijnselen vertonen.

- vlo- en schimmel vrij zijn

De Nageltjes moeten geknipt zijn.

Uiteraard zorgen wij dat onze kater ook aan deze voorwaarden voldoet.

-De poes mag niet agressief zijn.


Voor een herdekking kun je altijd terugkomen met de poes wanneer:


** De poes niet zwanger blijkt te zijn

** Alle kittens van de poes dood geboren worden;

** Het nestje van de poes maar uit 1 kitten bestaat;


** Als het nestje van de poes uit 2 kittens bestaat, mag de poes voor de volgende dekking terug komen en dan betaalt de eigenaar van de poes 50 % voor het dekgeld.

Mocht de betreffende poes niet meer in staat zijn om voor een dekking te komen kan in overleg de dekking overgaan naar een andere poes uit de zelfde cattery. 

Na drie mislukte dekkingen gaan wij er vanuit dat deze combinatie niet werkt, wij adviseren u dan contact op te nemen met uw dierenarts. Dekgeld zal niet worden terug betaald, maar uiteraard bent u met een andere poes welkom op herdekking.

*Er zit een "kleine" fokrestrictie op Guvnor. Namelijk katers in het blauw of lilac mogen alleen na overleg eventueel in de fok. Wij vinden dat de fokbasis breed moet blijven en te veel van de zelfde lijnen is naar onze mening niet gezond voor het ras.

 


Mochten er nog vragen zijn, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Onze kater heeft een eigen kamer waar hij tijdens dekkingen met de poes verblijft. Verder loopt hij gewoon rond in ons huis.

Recent Blog Entries

Recent Photos

Facebook Like Button